חפשו כל דבר:

מבולבלים? בואו לקבל עצה של מומחה:

    לפרטים ולקביעת תור

    השאירו את הפרטים הבאים

      דיסלקציה בדיבור

      דיסלקציה בדיבור בקרב ילדים

      דיבור הוא אחד מכישורי השפה החשובים ביותר, ועל כן אם קיים חשש לדיסלקציה בדיבור חובה לאבחן זאת במהירות האפשרית על מנת להתחיל בטיפול הולם לצמצום פערים.

      ישנם כמה מאפיינים שכשהם מופיעים יש לחשוד כי מדובר בדיסלקציה בדיבור ויש ללכת לאבחון. הדיסלקציה מתאפיינת בקושי בדיבור, בגמגום, בחוסר יכולת לבטא צלילים מסוימים בשפה, באילמות סלקטיבית, כמו גם שיבוש מילים, השמטת מילים, דיבור בג'יבריש, הרכבת משפטים לא מובנים, הפרעות בשטף הדיבור כתוצאה מניתוקים בהגייה, דיבור לא מובן, דיבור לא ברור, שיבושי הגייה של עיצורים ותנועות, משיכה של אותיות לפני מילים, הרבה הפסקות בין מילה למילה והוצאת צלילי ביניים.

      ניתן לזהות דיסלקציה בדיבור גם בגיל מוקדם יותר, כאשר יש עיכוב בהתפתחות הדיבור. ילד שמתחיל לדבר בשלב מאוחר לגילו יכול גם הוא להיות מאובחן בדיסלקציית דיבור.

      סוגים שונים של דיסלקציות בדיבור יכולות להתבטא בשטף הדיבור, ביכולת להגות מילים, ביכולת לספר סיפור ולהעביר מסר. כך למשל, דיסלקציה פונולוגית המאופיינת בחוסר התאמה בין צלילים לאותיות יכולה להתבטא בקשיי קריאה, כתיבה וכן גם בקשיי דיבור.

      דיסלקציה בדיבור, כל עוד היא לא מטופלת, יכולה לגרום לא רק לבעיות תקשורת אלא גם לבעיות חברתיות המאופיינות בדחייה ובריחוק. הדיבור הוא הכלי המרכזי שלנו להסביר, להגיב, לשאול, ולהבין. כל עוד הלקות מונעת מהמאובחן יכולות שפתיות בסיסיות, ההתפתחות האישית לא תעמוד בקנה אחד עם ההתפתחות של שאר הילדים באותו הגיל.

      דיסלקציה בדיבור בקרב מבוגרים

      דיסלקציית דיבור במבוגרים יכולה להתאפיין לרוב בגמגום, ב"בליעה" של אותיות ומילים, דיקציה לא נכונה, חוסר יכולת להתחיל משפט ולהמשיך אותו בצורה רהוטה. מאפיינים נוספים הם חוסר יכולת להתבטא בדיבור, להסביר ולהביע כראוי.

      גם לדיסלקציה בדיבור קיים אבחון ובדרך כלל המטפלים הם קלינאי תקשורת.

      דרכי טיפול בדיסלקציה בדיבור

      ניתן לשפר דיסלקציה בדיבור כאשר משלבים תנועה, דיבור וקריאה ביחד. בצורה כזאת חל עירור, כלומר התעוררות של המערכת הנוירולוגית במוקדים שבהם ישנה פגיעה. אותו עירור יכול לשפר את היכולות הקוגניטיביות ובכך לשפר את היכולת לדבר.

      ישנן מיומנויות שעוזרות לשפר את היכולת כמו שמירה על קצב אחיד, נשימות, דיבור ברכות ובאופן רגוע, לא מלחיץ, ולא פוקד – כלומר כזה אינו נשמע כמו מתן פקודות, ציווי. עידוד קריאה בקול רם יכול גם הוא להוות כלי עזרה משמעותי, עם תרגול של שטף בדיבור רך ובקצב אחיד. כך או כך, כדי לקבל את המענה המקצועי ביותר במכון לאבחון לקויות למידה, אתם מוזמנים לפנות אל מכון זרחין.

      מבולבלים? בואו לקבל עצה של מומחה:

        קידום אתרים קידום אתרים