אם אנחנו רוצים לפתור קושי של ילד עם דיסלקציה חמורה, אנחנו לא יכולים להסתמך על חוש הראייה שלו במצבו העכשווי, משום שהחוש המופלא הזה חייב להיות מחובר ומסונכרן עם עיבוד המידע והחשיבה של הילד. וכאן, בקריאה של הילד יש ביניהם נתק. הפוך מחיבור וסנכרון.
דיסלקציה חמורה והפתרון
מה נשאר לנו לעשות כדי לחבר בין הראייה לבין החשיבה? אנחנו יכולים לפעול בשני דרכים.
להמשיך ולהתמקד בחוש הראייה, ולחזק את החיבור בין הראייה לבין החשיבה.
להניח לזמן מה את חוש הראייה בצד, ולגייס חושים אחרים כדי ליצור מסקנות נכונות בחשיבה שיתנו מענה גם במקרה של דיסלקציה חמורה.
כאשר החשיבה תגיע למסקנות הנכונות אליהן אנו חותרים, בדרך שעוקפת את הראיה, הדרך העוקפת הזו בונה גשר שמיוצר חיבור בין החשיבה לבין חוש הראייה וכעת יהיה סנכרון ביניהם.
כשילד מתקשה בהבחנה החזותית בין אותיות, זה אומר שיש לו קושי בהבחנה החזותית בכלל, ולא רק כשמדובר באותיות. ולמרות זאת, אנחנו בטוחים שבאמצעות התערבות מתאימה ניתן לחזק את ההבחנה החזותית של הילד.
התערבות מתאימה אינה בהכרח שימוש בטכניקות יוצאות דופן, אלא היא יכולה להיות משימות פשוטות של הבחנה בין שני דברים דומים.
ניתן להראות לילד שני חפצים דומים שיש ביניהם הבדלים דקים, ולבקש ממנו לזהות ולומר מה ההבדלים ביניהם. זה יכול להיות שתי עפרונות דומים כמעט לגמרי, שני פרחים דומים כמעט לגמרי, או כל דבר אחר שעולה על הדעת. כך המעורבות שלנו מפעילה באופן יזום את המודעות של הילד להבדלים חזותיים ולמשמעות שלהם.
הוא מבין שלהבדלים יש צורך וחשיבות, שניתן לזהות אותם, ושיש צורך לשים לב אליהם.
השגת המטרה בדרך המהירה
כשמדובר על פתרון למקרה של דיסלקציה חמורה ולכל קושי לימודי, היעד צריך להיות לפתור את הבעיה בהקדם האפשרי כדי לחסוך מהילד תסכול ואכזבה. במכון זרחין תמצאו פתרון מותאם ומדויק שנועד להשיג את המטרה בהקדם האפשרי. אנחנו ממליצים לכם לפנות אלינו לקביעת אבחון בהקדם ומתחייבים לתת לכם את מענה איכותי ויעיל שיביא אתכם בהקדם להשגת המטרה: קידום משמעותי של ילדכם.