כדי לתקן דיסלקציה לקסיקלית, 'נרכיב' ונשלב בין המקום שבו שורר נתק בין החושים לחשיבה וכתוצאה מכך החשיבה מתקשה לצרף, לבין המקום שבו ישנו חיבור בין החושים לחשיבה ושבו החשיבה כן מצליחה לצרף.
דיסלקציה לקסיקלית והבחנה
- בביצוע התרגול לפתרון דיסלקציה לקסיקלית, נשתמש באותו עקרון שעומד בבסיס של דרכי הפתרון לקשיים בהבחנה.
- כדי לתקן נתק בין חוש הראייה או חוש השמיעה לבין החשיבה, אנחנו צריכים להשתמש במקום שבו לא שורר הנתק הזה, ו'להרכיב' ולשלב בין נושא שבו יש הבחנה לנושא שבו אין הבחנה, וכך הנושא שבו אין הבחנה יתוקן ותיווצר הבחנה גם בו.
- גם בקושי בצירוף נשתמש באותו עקרון. הרי גם אצל ילד שמתקשה בצירוף אותיות בחשיבה, יש מקומות שבהם החשיבה כן מצרפת. לכן כאמור, אנחנו 'נרכיב' ונשלב בין המקום שבו שורר נותק בין החושים לחשיבה וכתוצאה מכך החשיבה מתקשה לצרף, לבין המקום שבו ישנו חיבור בין החושים לחשיבה ושבו החשיבה כן מצליחה לצרף.
- על ידי כך, המקום שבו שורר נתק יתוקן, והחשיבה תצליח לצרף גם בו.
- על מנת לתקן את יכולת הצירוף, יש להשיג שני יעדים: יעד ראשון: שהתלמיד יהיה מסוגל לזכור רצף של מספר אותיות שאנו אומרים לו. יעד שני: שהוא יהיה מסוגל לחבר בין האותיות ולהפוך אותן למילה אחת.
- כדי להשיג יעדים אלו, ניתן לפעול במספר דרכים: תרגול של צירוף משמיעה יחד עם חיבור והפרדה של כפות ידיים, תרגול של צירוף משמיעה יחד עם הבחנות ראייה, תרגול של צירוף אותיות משמיעה תוך כדי מעקב יזום של העיניים, תרגול של צירוף אותיות ממגע ותחושה, תרגול של צירוף משמיעה תוך כדי תנועה, צליל ומגע, תרגול צירוף בפירוק מילים הלקוחות מחוויות אישיות.
דיסלקציה לקסיקלית: אבחון וטיפול
הניסיון הרב שלנו הוכיח שפתרון הוא אפשרי, ושבאמצעות תרגול נכון, ניתן לקדם היכולת של הילד לצרף אותיות למילים בצורה תקינה לגמרי. הכלים שלנו הם לא שגרתיים ולכן גם אם ניסיתם שיטות שונות ולא הצלחתם, עליכם לדעת כי ישנן עוד אופציות. פנו אלינו עוד היום כדי לפתור את הבעיה אחת ולתמיד.