מבין מגוון רחב של לקויות למידה המוכרות ונחקרות כיום דיסלקציה נחשבת ללקות נפוצה מאד בקרב חלקים רבים של האוכלוסייה. יש מי שהאבחון שלו בוצע בזמן הנכון ולכן הוא יודע שהוא לוקה בדיסלקציה ויודע איך להתמודד איתה ויש מי שמעיד על עצמו שמעולם לא אובחן אך עם הגיל והשנים הוא מבין שהוא כנראה חווה את תסמיני הלקות. מדובר בהפרעה קוגניטיבית לארגן ולשלוף מידע שקשור לקריאה ולכן הלקות בדרך כלל משפיעה לרעה על תהליכי הלמידה של מקצועות רבי מלל. היא מונעת את התקדמות שטף הקריאה ולכן התסמין הראשון ללקות הוא קושי בקריאה ופיתוח כישורי קריאה כנדרש וכמצופה מהתלמיד הצעיר.
איך מתמודדים על דיסלקציה?
השלב הראשון של ההתמודדות מתחיל עוד לפני האבחון, בהבנה וההפנמה שאכן יש בעיה כלשהי שצריך להתמודד איתה. תלמיד יתקשה בקריאה גם אחרי למידה ושינון של כללי הקריאה והניקוד ויהיה קל להבחין במאמץ כן ואמיתי להצליח לקרוא כמו שצריך. מכאן שכבר בגילאים של הכיתות הנמוכות אפשר וצריך לשים לב להתפתחות הקריאה על מנת להשכיל ולהפנות לאבחון דיסלקציה על פי הצורך. במידה ואכן מתגלים ממצאים של לקות למידה זו צריך למצוא את הדרך הנכונה לסייע לתלמיד וההתמודדות תמיד תוצע באופן אישי ופרטני על פי החוויות האישיות ועל פי הדרך שבה התלמיד עצמו חווה את תסמיני הלקות.
החשיבות של אבחון מדויק והתמודדות נכונה עם הממצאים
קשיים בלמידה עלולים להעיב על שגרת היום של כל תלמיד ותלמידה, כמו גם של סטודנטים בוגרים. כל אחד רוצה לחוות הצלחות ולהגיע להישגים טובים בלימודים שלו ולכן חשוב מאד לפנות לאבחון במידה וחושדים בקיומה של כל לקות למידה שהיא. כיום המודעות לא רק ללקויות כמו דיסלקציה אלא לכל סוגי הלקויות נחשבת לגבוהה מאד וככל שהאבחון יגיע מוקדם ומהר יותר כך ייטב ואפשר יהיה לקבל התאמות או להבין בדיוק מה קורה במוחו של התלמיד.
מתעניינים באבחון לדיסלקציה? פנו ל מכון זרחין, מכון מוביל ומקצועי עם ותק וניסיון רב בתחום של אבחון לקויות למידה מכל הסוגים.