מיומנויות למידה המונח מיומנויות למידה מתייחס לאוסף של טכניקות או אסטרטגיות, שמטרתן לשפר את איכות הלמידה ואף לקצר את משך הלמידה. שיפור מיומנויות למידה כולל בין השאר מיומנויות חשיבה, מיומנויות אקדמיות, טכניקות לניהול זמן וניהול מתחים ושיטות זכירה.
ישנה חשיבות רבה מאד לנושא של שיפור מיומנויות למידה, שכן מיומנויות למידה בעצמם הם היכולת להתפתחות מחשבתית על ידי למידה. יש הרבה מאד מקרים שלא הצליחו לאבחן ליקויי למידה מכיוון שפונקציות הלמידה הן תקינות. זאת אומרת שהילד קורא טוב, עושה חשבון טוב, וגם כותב כשהמשימה היא פשוטה, אבל יתכן קושי גודל לחבר את הכול ביחד במשימה מורכבת שהיא הכרחית להצלחה בלמידה.
הרבה פעמים רק על ידי אבחון של מיומנויות הלמידה שמתמקד במשימות מורכבות, מתגלים קשיים ספציפיים בלמידה כגון: קושי בהבנת הנקרא, ביכולת כתיבה, לתמצת, וכו'. כאן המקום להדגיש שבאופן קונקרטי לא יתגלה שום בעיה בהבנת הנקרא או חשבון – אבל כשהילד ניגש למכלול הדברים, פתאום מתגלה הקושי. למה? מכיוון שהיכולת לחבר בין דברים מגוונים ושונים לוקה בחסר ואז הפרט נהפך לבעיה. וכמו כן מיומנויות למידה הן התוצאה של כל יכולת הלמידה של האדם ומכאן חשיבותם:
שיפור מיומנויות למידה – אחת ממיומנויות הלמידה החשובות היא תיכנון וניהול זמן. רובנו מסכימים שתיכנון הוא חשוב וחיוני. מדוע, אם כך, איננו מקדישים יותר זמן לפעולה חשובה זאת? למרבה האירוניה, לרבים מאיתנו פשוט אין מספיק זמן כדי לתכנן. יש יותר מדי עבודות שצריכות להיעשות, והתיכנון יכול לחכות ליום אחר. אולם לו היינו מקדישים את הזמן הדרוש לתיכנון, היינו יכולים להרוויח יותר זמן לביצוע פונקציות נוספות בעבודה.
בעיה נוספת היא שחלק גדול מאיתנו הצליחו בעבר גם ללא תיכנון. בעבר היינו עדים למספר רב של הצלחות מרשימות. נראה היה שהמשאבים נושרים עלינו מעץ מלבלב תמיד. רבים מאיתנו הגיעו למטרות עליהן לא חלמו אפילו. ללא ספק, היה אפשר להצליח מבלי לתכנן. השאלה האם היינו מצליחים עוד יותר בעזרת תיכנון היא נקודה שנויה במחלוקת.