מיכאל זרחין עזר לילדים ומבוגרים בפתרון בעיית הדיסלקציה מן השורש. בעזרת שיטתו הייחודית ילדים שכבר אמרו נואש הצליחו ומצליחים להתמודד עם בעייתם. מיכאל זרחין מוערך על-ידי מטופלים כמי שהצליח לפתור בעיות מורכבות וסבוכות במקומות שאחרים לא הצליחו. על כך מעידים עשרות מכתבי הערכה שקיבל. שיטתו הייחודית של מיכאל זרחין בטיפול בבעיות דיסלקציה מוכרת בארץ וגם בעולם. שיטתו מומלצת ע"י מומחים בין לאומיים העוסקים בתחום.
הרב עדין אבן ישראל (שטיינזלץ) כתב את הביאור לתלמוד הידוע בשם תלמוד שטיינזלץ, חתן פרס ישראל למדעי היהדות לשנת 1988, ועיטור נשיא מדינת ישראל לשנת 2012. לחץ כאן
ד"ר יהודית אל-דור
מנהלת אגף לקויות למידה והפרעות קשב, שפ"י במסגרת המחשבות על יישום שיטה זו, המיועדת לקדום יכולת הקריאה של התלמידים להם דיסלקציה, סברתי כי התכנית מתאימה ליישום בקבוצות קטנות ובאופן פרטני. לקריאת המלצתה לחץ כאן
פרופסור יורם יובל "מיכאל הציג בפניי עדויות של הורים וילדים שטופלו בשיטה שלו לטיפול בלקויות למידה והפיקו ממנה תועלת רבה, מעל ומעבר לתרומתן של שיטות אחרות", לקריאת המלצתו לחץ כאן
פרופסור ראובן פוירשטיין: מומחה בין לאומי בדיסלקציה. "… אני מברך אותך על הצלחתך ומאחל לרבים הנזקקים לעזרתך להיעזר בכך ובשיטתך שבוודאי ראויה לפרסום, הפצה והשמה ע"י הנזקקים לכך" לקריאת המכתב במלואו ,לחץ כאן
פרופסור פוירשטיין, בשנות 1955-1950 למד באוניברסיטת ג'נבה בה השלים תואר בפסיכולוגיה כללית וקלינית (1952) וקיבל רשיון בפסיכולוגיה (1954). בשנת 1970, פוירשטיין זכה לתואר PhD בפסיכולוגיה התפתחותית בסורבון. התמחויותיו היו פסיכולוגיה התפתחותית, קלינית, וקוגניטיבית במבט רב-תרבותי. פרופסור פוירשטיין הוא יושב ראש מרכז הבין-לאומי לקידום כושר למידה (ICELP) בירושלים. משנת 1965 הוא מנהל מכון הדסה-וויצו-קנדה בירושלים שנכלל בICELP בשנת 1993. עבודת חייו ומרכז פעילות ה-ICELP היה התפתחות תיאוריות של כושר השתנות קוגניטיבית מבנית (SCM) וחוויית למידה מתווכת (MLE), מערכות יישומיות של אבחון דינאמי (LPAD), תוכנית העשרה אינסטרומנטאלית (IE) ועיצוב סביבה משנה. מ-1970 פוירשטיין הוא פרופסור לפסיכולוגיה חינוכית באוניברסיטת בר-אילן. מ-1978 הוא אוחז במינוי פרופסור במכללת פיבודי לחינוך שבאוניברסיטת וונדרבילט בארה"ב. הצלחת עבודתו של פרופסור פוירשטיין מוכחת על ידי אלפי אנשים שלמדו את שיטותיו ותוכניותיו, וכן התאימו והפיצו את המודלים של אבחון דינאמי והעשרה אינסטרומנטאלית בכל העולם. תוכנית ה-IE תורגמה ל-18 שפות וקיימים יותר מ-70 מרכזי הדרכה מאושרים בכל העולם המקושרים ל-ICELP. מרכזים אלו מספקים הדרכה, שירותים ופיתוח תוכניות. פרופסור פוירשטיין הוציא לאור יותר מ-80 ספרים, מונוגרפיות, פרקים, ומאמרים. בנוסף, תיאוריותיו ושיטותיו עודדו אלפי מחקרים, מאמרים, ועבודות דוקטורט בכמה שפות. פרופסור פוירשטיין קיבל פרס ישראל בחינוך ויקיר ירושלים בנוסף לכמה אותות כבוד בחו"ל.
ד"ר אורנה אריאל לנצ'נר – מומחית בין לאומית לדיסלקציה בוגרת California State University תואר M.A ובוגרת אוניברסיטת קליפורניה תואר Ph.D התמחות בליקוי קריאה ולמידה. "..היה לי הכבוד הגדול לפגוש את מר מיכאל זרחין, דרך הפנייה של פרופ' ראובן פוירשטיין. כמאבחנת ומטפלת בליקויי למידה בשני העשורים האחרונים, גיליתי שמר זרחין הוא תופעה ייחודית. ההיסטוריה המוקדמת של עיכוב חמור בהתפתחות הדיבור ובהתפתחות המוטורית אצלו, וחוסר היכולת של מחנכיו ללמד אותו לקרוא עד גיל 16 סיכנו אותו מאד….. קריאת הספר היתה חוויה שוברת לב, מרוממת ומדהימה. כמטפלת בתחום ליקויי הלמידה, כמה אקסיומות של תחום הדיסלקסיה וליקויי הקריאה נשברו ונאלצתי לנבור בספרים שקראתי בשנות השבעים ולבחון מחדש את מה שלמדתי בהכשרה האקדמית שלי….. כאשר פגשתי לראשונה את מיכאל, הוא עבד כמטפל בדיסלקסיה כבר שבע שנים והשיג במהירות הכרה ארצית ובין לאומית. לאחר קריאת ספרו, הייתי חייבת לראות את אופן עבודתו. מה הוא עושה שאני לא למדתי בתשע שנות לימודים אקדמיים ועשרים שנות עבודה בשטח?.." לקריאת המכתב במלואו, לחץ כאן.
ד"ר לנצ'נר מתמחה בבעיות של קריאה ולמידה. בעלת ניסיון של כ-20 שנות עבודה מעשית בתחומה. במהלך שנים אלו שימשה כיועצת לבתי ספר ומדריכת מורים. היא אף פיתחה שיטות ייחודיות ששולבו בארה"ב וגם בישראל. ד"ר לנצ'נר פירסמה מאמרים מקצועיים רבים ומופיעה בכנסים מקצועיים בתחומה. ד"ר לנצ'נר מנהלת מרפאה פרטית בקליפורניה.
רון דייויס-מומחה לדיסלקציה "..מאז פגישתנו הראשונה, הדמיון בין ההיסטוריה שלנו הפך לבסיס לחברות. יש הרמוניה במטרה המשותפת שלנו להקל או להעלים את הסבל של אלה מאתנו הנולדים דיסלקטים. ברור מהמכתבים שחלקת איתי שאתה מטפל יוצא מן הכלל. הרגישות, החמלה והאינטואיציה בהם רוויה עבודתך יכולים לנבוע רק מהידע החוויתי שהיית שם בעצמך… אין להכחיש את העובדה שגישתך יעילה… אני מאחל לך הצלחה… כיום אחד מהמומחים המפורסמים בעולם בתחום דיסלקציה.."
בשנת 1980 בגיל 38, רון דייויס התגבר על דיסלקציה הקשה שלו כשגילה דרך מהירה לחסל עוותים תפיסתיים נפוצים. אחרי מחקר קליני עצמאי ועבודה משותפת עם מומחים בכמה תחומים, רון דייויס השלים תוכניתו לתיקון דיסלקציה במבוגרים וילדים. בשנת 1982, רון דייויס וד"ר פטימה עלי, PHD פתחו מרכז Reading Research Council Dyslexia Correction Center בקליפורניה, עם 97% הצלחה בעזרת מטופלים להתגבר על קשיי למידה שלהם. בשנת 1995, ה-Davis Dyslexia Association התחיל להכשיר אחרים לתת אותו תוכנית. כיום יש רשת בין לאומי של 355 מרכזים בעולם שהשלימו הכשרה ועמדו בדרישות הקפדניות להעניק דייויס תיקון דיסלקציה.
עידית פסטרנק-מכללת תלפיות "..אין בפי מילים להודות לך על המפגש המשמעותי שהעברת לסטודנטיות ממכללת "תלפיות" במסגרת קורס מאבחנות ומת"ליות. פתחת אשנב וצוהר להבנה של מושג הדיסלקציה – שמעבר למילים. שיתפת אותנו בחוותך האישית, והבהרת בצורה יסודית, מקצועית ומעניינת את דרכי האבחון והטיפול…." לקריאת המכתב במלואו, לחץ כאן.